Üdvözöljük!

Optikánk közel 25 éves múltra visszatekintő vállalkozás, mely computeres látásvizsgálattal egybekötött szemüvegellátást szervez az ország egész területén cégeknél, hivataloknál, követve a piac változásait, alkalmazva a technika és az informatika fejlődését.

Üzleteink Esztergomban, Dunaújvárosban és az ország további tíz városában várják a kedves vásárlókat.

Szemüvegkeretek, szemüveglencsék és az azokhoz kapcsolódó kellékek széles skáláját kínáljuk. Tevékenységünk során igyekszünk minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújtani a látásvizsgálattól a szemüvegkeretek és lencsék forgalmazásán át az elkészült szemüvegek fejre adaptálásáig.

Büszkék vagyunk arra a világszinvonallú, computer vezérlésű gépparkra, amely mind a szemvizsgálatok, mind a szemüvegek készítése során elvárható legnagyobb pontosságot és reprodukálhatóságot biztosítja.

Jelentős hátteret biztosít munkánkhoz a világ legkomolyabb fejlesztéseit végző gyártó cégekkel fenntartott napi kapcsolat, amelynek köszönhetően az esetek nagy részében gyors megoldást biztosíthatunk.

Korszerűen felszerelt műhelyünkben a legkényesebb szemüveglencséket is megtudjuk munkálni. Automata csiszológépeink emberi kéz érintése nélkül végzik el a legfinomabb munkát a legnagyobb pontosság érdekében. Kézi munkával már csak az összeszerelést, beállításokat kell elvégezni.

Canon típusú mobil autorefractomer (Computer) műszereinkkel, a szem adatait felvéve pontos látáskorrekciót biztosíthatunk.

Computeres Látásvizsgálat

Büszkék vagyunk arra a világszinvonallú, computer vezérlésű gépparkra, amely mind a szemvizsgálatok, mind a szemüvegek készítése során elvárható legnagyobb pontosságot és reprodukálhatóságot biztosítja.

Jelentős hátteret biztosít munkánkhoz a világ legkomolyabb fejlesztéseit végző gyártó cégekkel fenntartott napi kapcsolat, amelynek köszönhetően az esetek nagy részében gyors megoldást biztosíthatunk.

Korszerűen felszerelt műhelyünkben a legkényesebb szemüveglencséket is megtudjuk munkálni. Automata csiszológépeink emberi kéz érintése nélkül végzik el a legfinomabb munkát a legnagyobb pontosság érdekében. Kézi munkával már csak az összeszerelést, beállításokat kell elvégezni.

Canon típusú mobil autorefractomer (Computer) műszereinkkel, a szem adatait felvéve pontos látáskorrekciót biztosíthatunk.

Szemüvegek Készítése és Javítása

Üzleteinkben a legkülönfélébb stílusú, anyagú kereteket kínáljuk. Közel 600 darabos választékból mindenki találhat magának mindenki megfelelőt: divatos, modern, hagyományos fazonok, keret nélküli szemüvegek; megfizethető áron.

Vállaljuk sérült szemüvegek javítását és karbantartását is.

Korszerűen felszerelt műhelyünkben a legkényesebb szemüveglencséket is megtudjuk munkálni.

Automata csiszológépeink emberi kéz érintése nélkül végzik el a legfinomabb munkát a legnagyobb pontosság érdekében. Kézi munkával már csak az összeszerelést, beállításokat kell elvégezni.

Szemüveglencsék

Szemüveglencse-választékunkat sok év tapasztalata alapján úgy állítottuk össze, hogy a lehető legtöbb korrekciós igényt ki tudjuk elégíteni, de áraink mérsékeltek maradjanak.

Üzleteinkben a megfelelő lencse és bevonat kiválasztásában munkatársaink segítenek Önnek, illetve az alábbiakban tájékozódhat a szemüveglencsék tulajdonságairól.

Az Ön igényeinek legmegfelelőbb szemüveglencse több szempont alapján kerül kiválasztásra. Figyelembe kell venni a dioptriát, a kiválasztott keret adottságait, milyen célra szeretné használni szemüvegét.

További fontos szempontok: a szemüveglencse alapanyaga, árfekvése. Ha a fenti feltételek közül minden szempontból sikerül a legideálisabbat kiválasztani, Ön garantáltan elégedett lesz szemüvegével.

Ajánlatunkban szerepelnek a mindennapos szemüvegviselést megkönnyítő vékonyított, fényre sötétedő, színezett, rétegezett lencsék, melyek a tökéletes látáskomfortot biztosíthatják az Ön számára.

 

Fotokromatikus lencsék

A fényre sötétedő szemüveglencsék rugalmasan alkalmazkodnak a viselő napi tevékenységéhez. Napsütésben gyorsan besötétednek és 100% védelmet nyújtanak a káros UVA és UVB sugárzás ellen is. Amikor pedig zárt térbe megy, ahol nincs napsütés, a lencse kivilágosodik. A fotokromatikus lencsék minden alkalommal igazodnak az aktuális fényviszonyokhoz.

Az új generációs műanyag lencséknek köszönhetően már a divatos „damilos” és „fúrt” keretek kedvelőinek is készíthető fotokromatikus szemüveg.

 

Vékonyított lencsék

A formás és divatos szemüvegek ma már modern kellékekké váltak. Magas dioptria tartományban egyre vékonyabb, könnyebb és laposabb szemüveglencsék kerülnek forgalomba. Ezek a lencsék a legjobb leképezéssel rendelkeznek rövid- és távollátóknak egyaránt, mert biztos, hogy nem csak jól akarnak látni, hanem esztétikusan is akarnak kinézni.

A rövidlátók szemüveglencséi középen vékonyabbak, mint a szélen. A szélvastagság csökkentése érdekében magas törésmutatójú alapanyagot használnak. Minél nagyobb a törésmutató, annál vékonyabb a szemüveglencse. A legnagyobb törésmutatóval rendelkező szemüveglencse a hagyományos szemüveglencsével szemben akár 40% -kal vékonyabb szélvastagságú is lehet.
Távollátók esetében ez pont fordítva történik. Itt a középvastagság nagyobb, mint a szélvastagság. A szemüveglencsének olyan hatása van, mint egy nagyítónak, szemből nézve a szemet nagyítva látjuk. A törésmutató nagysága ebben az esetben is csökkenti a középvastagságot.

Vékonyságuk ellenére ezek a lencsék optikai tulajdonságai egyedülállóak: természetes látást és kiváló képalkotást nyújtanak. Tervezésük lehetővé teszi, hogy a lencsét viselő szemeit optikailag ne nagyítsa vagy kicsinyítse. Kiegyensúlyozott jellemzői révén Ön mind esztétikailag, mind optikailag csúcsminőségű terméket élvezhet. Ezeknél a lencséknél a széli torzítást is kiküszöbölték. A vékonyított lencsék anyaga lehet üveg és műanyag is. Minél magasabb a szemüveglencse törésmutatója annál szükségesebb és érdemesebb ellátni tükröződésmentes (antireflex) réteggel.

 

40-45 éves kor felett

Szemünk fokozatosan elveszíti természetes alkalmazkodó-képességét, az apró betűk összemosódnak, az olvasnivalót egyre távolabb kell tartanunk a szemünktől, hogy élesen láthassuk. Ez egy teljesen természetes folyamat, amely előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik, és "presbiópiának" (időskori távollátásnak vagy öregszeműségnek) nevezik. Ekkor válik szükségessé az első közeli (olvasó) szemüveg, vagy akik távolra is viselnek szemüveget, azok számára a bifokális vagy progresszív szemüveglencse.

A bifokális szemüveg lencsénél a közeli és távoli rész között éles válaszvonal látható, amely képugrást és nagyításbeli különbséget okoz, ezáltal megnehezíti mindennapjainkat. Az éles választóvonal nem esztétikus, és munkatávolságra nem ad megfelelő korrekciót.

Ezzel szemben a progresszív (multifokális) szemüveglencse  a távolitól az olvasó részig a folyamatosan változó dioptriaérték miatt minden távolságra biztosítja az éles látást. Nem szükséges folyamatosan cserélgetnünk távoli és olvasó szemüvegeinket, amely folyamatos kényelmetlenséggel jár. A progresszív szemüveglencse esetében nincs zavaró és jól látható választóvonal és képugrás a távoli és közeli kép között. A progresszív szemüveglencse segítségével újra ugyanúgy láthatunk, mint fiatalabb éveinkben…

 

Szemüveglencsék bevonatai

Karcolásmentes rétegek

Nincs olyan szemüveglencse anyag - még üveg sem -, amely valóban karcálló. Az a lencse azonban, amelynek első és hátsó felszínét egyaránt tiszta, kemény réteggel fednek be, sokkal ellenállóbb lesz a karcolásokkal szemben. A legtöbb műanyag lencse, beleértve a magas törésmutatójú, a polikarbonát és a hagyományos műanyagokat, rendelkezik karcolásálló felülettel.

 

UV kezelés

Egy másik lencsekezelő megoldás, ami hasznos, de szabad szemmel nem látható, az ultraibolya sugárzás ellen védő kezelés. Ahogy mi napernyőt használunk, hogy a nap káros UV sugarait távol tartsuk szemünktől, bőrünktől, ugyanúgy a szemüveglencsék ultraibolya kezelése is blokkolja ezeket a sugárzásokat, hogy ne károsíthassák szemünket. A túlzott UV sugárzás kiváltó oka lehet a szürkehályognak, retinális károsodásoknak, szaruhártya sérüléseknek és egyéb szemproblémáknak.

Az UV felületkezelés egyszerű és a legtöbb műanyag szemüveglencsén gyorsan elvégezhető, a lencse kinézetét pedig egyáltalában nem változtatja meg.

 

Tükröződésmentesítő (antireflex) bevonatok

A lencsén keresztül történő átlátás és a szemüveg kinézetének együttes javítása érdekében használható a tükröződésmentesítő réteg (nevezik AR rétegnek is). Az antireflex rétegek a szemüveglencsén ugyanolyanok, mint a mikroszkópokon és a fényképezőgépeken. Több, a lencsék első és hátsó felületére felvitt fémoxid, vagy fluorid rétegből állnak. A réteges hatás miatt az AR rétegek néha kissé zöldes, kékes, vagy lilás színben játszanak, az egyedi gyártói tervezéstől függően.

Minden réteg fényvisszaverését tudományosan számítják ki. Az eredmény az, hogy a ragyogás számunkra lecsökken, valamint a zavaró visszatükröződések és a holdudvarok is megszűnnek a fények körül. Ez nagy biztonsági előny például az éjszakai vezetésnél.

Az antireflex rétegek mindemellett a lencsék saját külső és belső visszaverődéseit is csökkentik kozmetikailag szebb látványt adva. A belső reflexiók gyűrűknek látszanak, amelyektől a lencse vastagabbnak tűnik. A külső visszaverődések a szemre maszkként ülnek, így amikor valaki ránk néz, a szemünk nem látszik tisztán. Egy antireflex réteggel viszont a szemüveglencsék vékonyabbnak, vagy szinte nem is létezőknek tűnnek, és szemünk sokkal természetesebbnek látszik.

 

 

Szintévesztést Korrigáló Szemüvegek

A világon több mint 200 millió ember színtévesztő. Célunk, hogy segítsünk a színtévesztésből eredő problémáik megoldásában. Színtévesztést korrigáló szemüvegeinkkel a színlátás jelentősen javítható, enyhébb esetekben teljesen normálissá tehető.

Hivatkozási alapok:
www.szintevesztes.hu

Partnereink

 
 
Home Visus Szolgáltatások

Visus Optika Üzletek az Országban

1

Esztergom, Simor J. u. 35.

Tel: (33) 415-883, E-Mail: info@visusoptika.com
2

Dunaújváros, Dózsa György út 40.

Tel: (25)411-724, E-Mail: info@visusoptika.com
3

Kunszentmiklós, Rákóczi u. 16.

Tel: (76) 550-095, E-Mail: info@visusoptika.com
4

Bátonyterenye, Ózdi út. 62.

Tel.: +36 30 631-7946, E-Mail: info@visusoptika.com
5

Békés, Széchenyi tér 2.

Tel.: +36 30 709-6799, E-Mail: info@visusoptika.com
6

Isaszeg,Kossuth L. u. 24.

Tel.: +36 30 512-5306, +36 30 211-0211, E-Mail: info@visusoptika.com
7

Lőrinci, Árpád út. 150.

Tel.: +36 30 265-2611, E-Mail: info@visusoptika.com
8

Mezőtúr, Kossuth tér 6.

Tel.: +36 30 421-1717, E-Mail: info@visusoptika.com
9

Mindszent, Csokonai u. 26.

Tel.: +36 30 460-0943, E-Mail: info@visusoptika.com
10

Tápiószele, Bartók Béla u. 22.

Tel.: +36 30 264-8568, E-Mail: info@visusoptika.com
11

Tiszaföldvár, Ó Nagy Benjamin u. 2.

Tel.: +36 30 631-7835, E-Mail: info@visusoptika.com
12

Sándorfalva, Szabadság tér 1.

Tel.: +36 30 948-7697, E-Mail: info@visusoptika.com