Kosaras Védőszemüvegek Korrekciós Betéttel - Visus Optika

Kosaras Védőszemüvegek, Korrekciós Betéttel

uvex RX sp keretek

uvex RX goggle

Az első nagylátóterű kosárszemüveg közvetlenül becsiszolt korrekciós lencsékkel

Szemuveg készítés

Csökkenti a

szemizmok fáradását

A közvetlen korrekciós lencsék mindig biztosítják az éles látást. A standard korrekciós megoldásokkal szemben, amelyek dioptriás szemüveg felett hordható munkavédelmi szemüveget vagy korrekciós betétet jelentenek, ezek a kosárszemüvegek a lehető legjobb optikai minőséget kínálják optikai eltérések vagy további fényveszteség nélkül. Az uvex RX goggle így hosszabb ideig is kifejezetten kényelmesen viselhető. Spektrofotométeres mérések kimutatták, hogy az uvex RX goggle áteresztési tényezője akár 18%-kal magasabb, mint a korrekciós betéttel ellátott vagy a dioptriás szemüveg felett hordható munkavédelmi kosárszemüvegeké. A magasabb áteresztési szint csökkenti a szemizmok fáradását. Ez a korrekciós lencsére felvitt kiegészítő antireflex bevonattal még tovább fokozható.

 • Higiénia

  Higiénia

  A rugalmas TPU keret könnyentisztítható. Ez a kosárszemüveg mindig tisztán és higiénikusan tartható, akár erős terhelés és szélsőséges feltételek mellett is.
 • Kifinomult szellőzés

  Kifinomult szellőzés

  A közvetlen és közvetett szellőzés garantálja az optimális védelmet és kitűnő szellőzést a „szemkörnyéki területek” kényelme érdekében.
 • 1
 • 2

PC+

Az uvex erősen ütésálló polikarbonátot használ, emellett a vastagságot is megnövelte a lencse középső részén. Annak biztosítására, hogy a szemüveg ütés esetén is biztonságosan a helyén maradjon, a keret speciális, rezgéselnyelő horonnyal van ellátva, a lencsék pedig úgy vannak megformázva, hogy eltérítsék a tárgyakat. Ennek eredményeként ezek a korrekciós védőszemüvegek az elsők a világon, amelyeket B osztályba soroltak a mechanikai szilárdság terén. A keret és a lencse egyaránt megfelelő jelöléssel rendelkezik. A „B” mechanikai szilárdság teszteléséhez fémgolyót lőnek ki szemből és oldalról a szemüvegre 432 km/h sebességgel. (Összevethető az EN 166 szabvánnyal: közepes energiájú ütközés, 120 m/s sebességgel)

Javasolt alkalmazási területek

Az uvex RX kosárszemüvegek és PC+ esetén: Nagy mechanikai kockázatú munkahelyek, pl. fém megmunkálása – vágás, esztergálás, köszörülés, marás. „B” mechanikai szilárdság, 120 m/s

Az uvex RX kosárszemüvegek + Trivex esetén: Magas kémiai kockázatú helyek, pl. laboratóriumok, illetve kis mennyiségű vegyi anyagokkal dolgozó munkahelyek. „F” mechanikai szilárdság, 45 m/s

 

 
 

SPECIÁLIS LENCSÉK AZ UVEX RX GOGGLE MODELLHEZ

Kiemelt Partnerünk